Υπηρεσία Κατ’ Oίκον Φροντίδας

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ακολουθώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις για τις ευεργετικές επιδράσεις της παραμονής των ασθενών σε οικείο χώρο, παρά σε κάποιο ιατρικό κέντρο, προσφέρει την Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας. Η Υπηρεσία στηρίζει ασθενείς με καρκίνο, παρέχοντας τους μια ολοκληρωμένη ανθρωποκεντρική και προσιτή φροντίδα, στο δικό τους οικείο περιβάλλον.

Η φροντίδα προς τους ασθενείς, παρέχεται με βάση τις οδηγίες του Θεράποντα Ιατρού, ο οποίος παραπέμπει τον ασθενή στο Σύνδεσμο και σε συνεργασία πάντοτε με το ίδιο το άτομο και τους οικείους του, δημιουργείται το πλάνο φροντίδας.

Η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας προσφέρεται δωρεάν σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου.

Μέσω της Υπηρεσίας Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας παρέχεται:

Νοσηλευτική φροντίδα από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές η οποία περιλαμβάνει:

  • Αξιολόγηση των αναγκών του ασθενή και των φροντιστών και ετοιμασία συγκεκριμένου προγράμματος σφαιρικής και εξατομικευμένης φροντίδας.
  •  Αξιολόγηση του χώρου διαμονής του ασθενή και δανεισμός βοηθητικού εξοπλισμού (π.χ οξυγόνο τροχοκάθισμα, κρεβάτι, βοηθήματα μπάνιου κ.α) για διευκόλυνση της παραμονής/φροντίδας στο σπίτι.
  • Παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών όπως αιμοληψίες, χορήγηση θεραπευτικών ενέσεων, φροντίδα στομίας (κολοστομίας, γαστροστομίας, τροχιοστομίας, ουροστομίας κ.α), φροντίδα και αλλαγή ουροκαθετήρα ή άλλων καθετήρων (Hickman και port – a – cath).
  • Διδασκαλία, εκπαίδευση και στήριξη προς τα μέλη της οικογένειας για να είναι σε θέση να φροντίσουν τον ασθενή π.χ διδασκαλία για φροντίδα σώματος. 
  • Συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της  διεπιστημονικής ομάδας  του Αντικαρκινικού Συνδέσμου  Κύπρου (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές και αρωματοθεραπευτές) για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή και της οικογένειας του.

24ωρη Εξυπηρέτηση Ασθενών σε Λευκωσία και Λεμεσό

Στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού παρέχεται η δυνατότητα 24ωρης εξυπηρέτησης ασθενών από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο βρίσκεται στην αναμονή (Οn Call) για έκτακτα περιστατικά.  Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται στις περιπτώσεις όπου ο ασθενής χρειάζεται βοήθεια ή για αντιμετώπιση διαφόρων συμπτωμάτων, κυρίως κατά τη διάρκεια του απογεύματος, της νύκτας, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Πως μπορείτε να λάβετε την Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Φροντίδας

Οι ασθενείς παραπέμπονται στην Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας από τον Θεράποντα Ιατρό τους ή ζητώντας το απευθείας από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου μέσω των γραφείων του σε όλες τις επαρχίες.