«ΕΥΑΓΟΡΕΙΟ» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας

Το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας λειτουργεί στη Λεμεσό από το 2011 και προσφέρει ημερήσια νοσηλεία σε ασθενείς που χρειάζονται εξειδικευμένη και σφαιρική Ανακουφιστική Φροντίδα λόγω των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την ασθένεια τους ή κατά τη θεραπεία τους στα Ογκολογικά Κέντρα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο «Ευαγόρειο» λαμβάνουν φροντίδα από διεπιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από γιατρό με εξειδίκευση στην Ανακουφιστική Φροντίδα, νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Παρέχεται επίσης ψυχολογική και κοινωνική στήριξη στους συγγενείς των ασθενών. Μέσω της λειτουργίας του Κέντρου επιδιώκεται η σφαιρική κάλυψη των αναγκών των ασθενών με εμπειρία καρκίνου σε όλα τα στάδια της ασθένειας.

Στο «Ευαγόρειο» λειτουργούν 6 κλίνες για ημερήσια νοσηλεία, καθώς και χώρος φυσιοθεραπείας,αίθουσα ψυχολογικής στήριξης, αίθουσα κοινωνικής στήριξης και άλλοι υποστηρικτικοί χώροι. Στο οίκημα στεγάζεται επίσης η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας που εξυπηρετεί την επαρχία Λεμεσού.

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται προς όλους τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, δωρεάν.

Στο «Ευαγόρειο» προσφέρεται:

 • Ημερήσια Νοσηλεία (μεταγγίσεις, ενυδατώσεις, θεραπευτικοί οροί, αιμοληψίες για αναλύσεις, περιποίηση πληγών κ.ά.) ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή
 • Έλεγχος Πόνου
 • Χορηγία φαρμάκων
 • Φυσιοθεραπεία για αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων, χειρισμό λεμφοιδήματος κτλ.
 • Ψυχολογική στήριξη του ασθενή και των οικείων του
 • Κοινωνική στήριξη, διερεύνηση τρόπων οικονομικής και άλλης στήριξης
 • Καθημερινή μεταφορά στα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία
 • Δανεισμός βοηθητικού ιατρικού εξοπλισμού

Πως μπορείτε να εξυπηρετηθείτε στο «Ευαγόρειο»

Οι ασθενείς παραπέμπονται στο «Ευαγόρειο» από τον Θεράποντα Ιατρό τους ή ζητώντας το απευθείας από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Οι υπηρεσίες του Κέντρου προσφέρονται σε όλους τους ασθενείς που έχουν ιατρική ένδειξη, υπό την εποπτεία και επίβλεψη του ιατρού του Κέντρου και προσοντούχων νοσηλευτριών. Το Κέντρο συμβουλεύεται και έχει στενή συνεργασία με τον Θεράποντα Ιατρό του ασθενή.

Ωράριο/Μέρες λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή από τις 7:30 π.μ. μέχρι 3:00 μ.μ.

Εκτός από τη λειτουργία του «Ευαγορείου» στη Λεμεσό, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου λειτουργεί το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία.

Ο Σύνδεσμος επίσης προσφέρει υπηρεσίες προς τους ασθενείς, στο σπίτι τους, ή στις εγκαταστάσεις του, που περιλαμβάνουν:

 • Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα
 • Ψυχολογική, Κοινωνική και Πνευματική στήριξη
 • Φυσικοθεραπεία
 • Μεταφορά από όλες τις πόλεις προς και από τα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό για θεραπείες

Όλες οι υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προσφέρονται δωρεάν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ασθενή, την καταγωγή ή το θρήσκευμα του.

Εθελοντές

Ένα μεγάλο στήριγμα για τη λειτουργία και τη δράση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, διαχρονικά,  είναι οι εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς την πολύτιμη βοήθειά τους σε διάφορους τομείς.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.anticancersociety.org.cy

ΕΥΑΓΟΡΕΙΟ Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας