Η Διεύθυνση

Μαρία Ιωαννίδου

Η κα Μαρία Ιωαννίδου είναι απόφοιτος Πανεπιστημίων του Καναδά, με σπουδές στα χρηματοοικονομικά στο Dalhousie University και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο McGill University.

Το 1987 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου και εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού. Συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της στρατηγικής και πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού του Συγκροτήματος. Κατά την 26χρονη καριέρα της, ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και εφαρμογή διαφόρων συστημάτων και διαδικασιών του εν λόγω τομέα, που στόχο είχαν την υποστήριξη του Συγκροτήματος στην υλοποίηση της στρατηγικής του. Υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα και βαθμίδες. Υπήρξε Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Προσωπικού για τις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και ακολούθως ανέλαβε την ευθύνη του Τμήματος Πρόσληψης και Συστημάτων Αξιολόγησης Προσωπικού.

Τον Ιανουάριο του 2015, ανέλαβε την θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των προγραμμάτων και υπηρεσιών του Συνδέσμου καθώς και η εισαγωγή νέων προγραμμάτων με την απαιτούμενη ποιότητα σε όλους τους τομείς εργασιών ώστε να προσφέρεται η μέγιστη φροντίδα στους ασθενείς και στήριξη των οικείων τους. Επίσης στα πλαίσια της αποστολής του Συνδέσμου εργάζεται εντατικά για την προώθηση των αναγκών των ασθενών στους αρμόδιους φορείς ώστε να εξευρεθούν λύσεις, ενώ παράλληλα στις ευθύνες της συγκαταλέγεται η διαφώτιση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου.

Σοφία Νέστορος

H Δρ. Σοφία Νέστορος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Βάρνας. Ολοκλήρωσε την εξάσκησή της στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας & Λεμεσού και ακολούθως απέκτησε ειδικότητα στην Παθολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στην Ανακουφιστική Ιατρική. Εργάζεται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο από το 1999. Η Δρ. Νέστορος, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη μετεξέλιξη της «Αροδαφνούσας» από χώρο «αυτού που πεθαίνει» σε ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας. Από το 2013 εκπαιδεύει φοιτητές της Ιατρικής Σχολής St. George του Πανεπιστημιου Λευκωσίας στην Ανακουφιστική Φροντίδα γι’αυτό και κατέχει τον τίτλο της Επίτιμου Επίκουρου Καθηγητή. Στόχο έχει την εξέλιξη της «Αροδαφνούσας» σε πρότυπο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας βάση Ευρωπαϊκών δεδομένων το οποίο θα λειτουργεί και ως Κέντρο Εκπαίδευσης επαγγελματιών Υγείας και Έρευνας Μεταπτυχιακών Φοιτητών.