Η Διεύθυνση

Μαρία Ιωαννίδου

Η κα Μαρία Ιωαννίδου είναι απόφοιτος Πανεπιστημίων του Καναδά, με σπουδές στα χρηματοοικονομικά στο Dalhousie University και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο McGill University.

Το 1987 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου και εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού. Συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της στρατηγικής και πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού του Συγκροτήματος. Κατά την 26χρονη καριέρα της, ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και εφαρμογή διαφόρων συστημάτων και διαδικασιών του εν λόγω τομέα, που στόχο είχαν την υποστήριξη του Συγκροτήματος στην υλοποίηση της στρατηγικής του. Υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα και βαθμίδες. Υπήρξε Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Προσωπικού για τις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και ακολούθως ανέλαβε την ευθύνη του Τμήματος Πρόσληψης και Συστημάτων Αξιολόγησης Προσωπικού.

Τον Ιανουάριο του 2015, ανέλαβε την θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των προγραμμάτων και υπηρεσιών του Συνδέσμου καθώς και η εισαγωγή νέων προγραμμάτων με την απαιτούμενη ποιότητα σε όλους τους τομείς εργασιών ώστε να προσφέρεται η μέγιστη φροντίδα στους ασθενείς και στήριξη των οικείων τους. Επίσης στα πλαίσια της αποστολής του Συνδέσμου εργάζεται εντατικά για την προώθηση των αναγκών των ασθενών στους αρμόδιους φορείς ώστε να εξευρεθούν λύσεις, ενώ παράλληλα στις ευθύνες της συγκαταλέγεται η διαφώτιση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου.

Σοφία Νέστορος

Η Δρ Σοφία Νέστορος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Βάρνας (μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας Σόφιας). Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας. Απέκτησε την ειδίκευση της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1998). Εργάστηκε στη Γλασκώβη (1998-1999,Marie Curie, Hospice, Hunters Hill) στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (MSc Palliative Care), υπό την καθοδήγηση του καθηγητή John Welsh. Από τον Οκτώβριο του 1999, αναλαμβάνει την θέση της Ιατρικής Διευθύντριας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Εργάζεται με πάθος για την δουλειά της, στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Ανακουφιστικής Φροντίδας, με ολιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των ασθενών και των οικογενειών τους. Από το 1999 μέχρι σήμερα έχει πετύχει την μετεξέλιξη του Κέντρου Αροδαφνούσας από «χώρο για ασθενείς τελικού σταδίου» σε χώρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, με διεπιστημονική προσέγγιση, στελεχωμένο από μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας.Συνεργάζεται με το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, καθημερινά, αλλά και στα πλαίσια του Ιατρείου Ανακουφιστικής Φροντίδας, εκεί, για τις  πολύπλευρες ανάγκες των ασθενών για «ανακούφιση». Συνεργάζεται με επαγγελματίες υγείας από διαφορετικούς οργανισμούς, παγκύπρια στα πλαίσια της εξειδίκευσης της, στην Ανακουφιστική Φροντίδα. Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, σε ευρωπαϊκές εργασίες, συνεργάζεται με το MECC (Middle East Cancer Consortium) για ερευνητικές εργασίες, συμμετέχει στην οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων. Η Δρ Νέστορος είναι συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το 2013. Της  έχει απονεμηθεί  για τη συμβολή στην εκπαίδευση των φοιτητών του St George’s Medical School, τιμητικά,  ο τίτλος της Αναπληρώτριας  καθηγήτριας (Honorary Associate Professor). Διδάσκει με ενθουσιασμό τους φοιτητές  της ιατρικής σχολής, τις βασικές αρχές Ανακουφιστικής Φροντίδας. Η Δρ Νέστορος από την μέρα ένταξης της στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου στοχεύει στην συνεχή αναβάθμιση των κλινικών υπηρεσιών που προσφέρει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, προς την κυπριακή κοινωνία, βάση επιστημονικών δεδομένων και ευρωπαϊκών προδιαγραφών και πρωτοκόλλων.