15 Απριλίου, 2021

«Στατική» και φέτος η Πορεία Χριστοδούλας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της πανδημίας του COVID-19, η Πορεία Χριστοδούλας έχει αναβληθεί. Αντί της καθιερωμένης Πορείας Χριστοδούλας, το προσωπικό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου αποφάσισε να κάνει μια συμβολική κίνηση για να τιμήσει όλους τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου και να δείξει ότι παρά τις προκλήσεις θα είναι πάντα δίπλα τους.
 
Το προσωπικό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σε όλες τις επαρχίες, στάθηκε για λίγα λεπτά έξω από τα δύο Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας που λειτουργεί ο Σύνδεσμος, την «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και το «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, και έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου στις άλλες πόλεις. «Με την κίνηση αυτή, το προσωπικό μας στέλνει ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης» ανέφερε η Ιατρική Διευθύντρια του Συνδέσμου, Δρ. Σοφία Νέστορος, προσθέτοντας «Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, για 50 χρόνια, είναι αφοσιωμένος στη φιλανθρωπική του αποστολή που είναι η προσφορά δωρεάν φροντίδας σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο. Με την ίδια στοργή και αφοσίωση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι φυσικοθεραπευτές, οι αρωματοθεραπευτές και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες του Συνδέσμου, όπως επίσης και πολλοί εθελοντές, προσπαθούμε να είμαστε αρωγοί στον δύσκολο δρόμο που πρέπει να διανύσει ο ασθενής με καρκίνο».
 
Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, η οποία είναι διαχρονικός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και χορηγός της Πορείας Χριστοδούλας, ο κ. Βύρωνας Βύρωνος, Διευθυντής Διεύθυνσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ανέφερε ότι η Τράπεζα Κύπρου αναγνωρίζει το μεγάλο και πολυσήμαντο έργο του Συνδέσμου γι’ αυτό στηρίζει κάθε του προσπάθεια ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει φροντίδα στα άτομα που χρειάζονται τις υπηρεσίες του.
 
Τις επόμενες μέρες, ως ένδειξη υποστήριξης του έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο Σύνδεσμος καλεί το κοινό να αναρτήσει φωτογραφίες με το χρώμα κίτρινο, το χρώμα της Πορείας Χριστοδούλας, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με το hashtag #stiMaxi2021.