05 Φεβρουαρίου, 2016

Παγκόσμια Μέρα Καρκίνου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, η Europa Donna Κύπρου, ο Europa Uomo Κύπρου και το ΟγκολογικόΚέντρο Τράπεζας Κύπρου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, διοργάνωσαν Ημερίδα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό. 

Με το γενικό σύνθημα «Μπορούμε! Μπορώ!» η Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου προσεγγίζει θετικά και προληπτικά την αντιμετώπιση του καρκίνου τονίζοντας ότι υπάρχουν λύσεις που είναι εφικτές, αλλά χρειάζονται στόχευση και συστηματική δράση. Η εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που πραγματοποιείται Παγκόσμια επικεντρώνεται στο τι μπορούμε να κάνουμε συλλογικά και ατομικά. 

Στην Ημερίδα, οι Προέδροι των Συνδέσμων που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους μίλησαν για το έργο, τις ευθύνες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ψυχολόγοι ανέδειξαν  το ανθρώπινο πρόσωπο της στήριξης των ασθενών και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι ανέλυσαν τον ρόλο που διαδραματίζουν  τα ΜΜΕ στην πληροφόρηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο. 

Κλείνοντας, η Ημερίδα έδωσε ένα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα- ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΜΠΟΡΩ! 
Μπορούμε να στηρίξουμε!
Μπορώ να πετύχω περισσότερα!
Μπορούμε να επηρεάσουμε!
Μπορώ να αγαπώ!