12 Αυγούστου, 2020

ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και της μερικής επαναφοράς των μέτρων για την αναχαίτιση της διάδοσης του ιού, και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, όχι μόνο προς τους ασθενείς και το προσωπικό μας, αλλά και προς όλους τους συμπολίτες μας που πιθανόν να επηρεαστούν από την οποιαδήποτε επαφή, ανακοινώνονται τα πιο κάτω μέτρα που τίθενται άμεσα σε ισχύ μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης:

 

Αροδαφνούσα, Λευκωσία

  • Οι επισκέψεις συγγενών σε ασθενείς της Αροδαφνούσας απαγορεύονται, με εξαίρεση τα ραντεβού τα οποία δίνονται σε συνεννόηση με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Συνδέσμου μία φορά την ημέρα για 20 λεπτά, σε συγγενή πρώτου βαθμού.
  • Στο χώρο ισχύουν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 05/08/2020

 

Ευαγόρειο, Λεμεσός

  • Στο Ευαγόρειο Κέντρο στη Λεμεσό οι επισκέψεις ασθενών και συγγενών θα περιοριστούν στις αυστηρά απαραίτητες.  Θα γίνονται κατόπιν ραντεβού και με τη λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων ασφαλείας από πλευράς των ασθενών, συγγενών και επαγγελματιών υγείας.
  • Στο χώρο ισχύουν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 05/08/2020

 

Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Φροντίδας 

 

Η προσφορά υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προς ασθενείς και συγγενείς της Κατ’ Οίκον Φροντίδας αναπροσαρμόζεται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου σήμερα και τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

  • Η παροχή των υπηρεσιών Φυσικοθεραπείας παγκύπρια στα σπίτια των ασθενών θα περιοριστούν στα επείγοντα περιστατικά που κρίνονται ως άκρως απαραίτητα.
  • Οι Υπηρεσίες Ψυχολογικής και Κοινωνικής Στήριξης στην Υπηρεσία Κατ΄ Οίκον Φροντίδας θα προσφέρονται δια τηλεφώνου και όπου κρίνεται απαραίτητο θα γίνονται κατ΄ οίκον επισκέψεις.
  • Η Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών θα αξιολογεί τις ανάγκες των ασθενών και η επικοινωνία θα γίνεται δια τηλεφώνου.  Θα γίνονται επισκέψεις μόνο για απαραίτητες υπηρεσίες (όπως αιμοληψίες, ενέσεις κ.α) και κατόπιν ραντεβού.

 

Όλοι οι Επαγγελματίες Υγείας, ασθενείς και συγγενείς πρέπει να φορούν προστατευτική ατομική μάσκα και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

 

Τα μέτρα  αυτά θα αξιολογηθούν ξανά βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

 

 

05 Αυγούστου 2020