28 Μαΐου, 2021

Επαναλειτουργία της δωρεάν μεταφοράς ασθενών από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου

Τη δωρεάν μεταφορά ασθενών ξεκινά ξανά από την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Η Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τώρα ξεκινά πάλι τη λειτουργία της μεταφέροντας ασθενείς από όλες τις πόλεις προς το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, τις Ογκολογικές Κλινικές στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού και στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό.

Ο αριθμός των ασθενών που θα μεταφέρουν τα λεωφορεία του Συνδέσμου, θα καλύπτει το 50% των συνολικού αριθμού των θέσεων που διαθέτουν, ώστε να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας εντός του λεωφορείου. Θα δίδεται προτεραιότητα σε ασθενείς που χρειάζεται να επισκέπτονται τα ογκολογικά κέντρα καθημερινά για τη θεραπεία τους ή/και δεν έχουν άλλο μεταφορικό μέσο. Στα λεωφορεία του Συνδέσμου θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοϊο, όπως η χρήση μάσκας, αντισηψία των χεριών, απολύμανση του λεωφορείου κλπ.

Οι ασθενείς θα μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για μεταφορά μέχρι τις 1.00 μ.μ. της προηγούμενη μέρας και θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για κράτηση θέσης είναι από Πάφο 99549207 (Ανδρέας Σταυρινός) από Λεμεσό 99694213 (Γιώργος Χριστοδούλου) και από Ελ. Αμμόχωστο και Λάρνακα 99561984 (Παναγιώτης Γιωργαλλής).