16 Οκτωβρίου, 2020

Διευκρινήσεις για την Υπηρεσία Μεταφορά Ασθενών

O Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου διευκρινίζει ότι η απόφαση για αναστολή της Υπηρεσίας Μεταφοράς Ασθενών λήφθηκε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, τόσο προς τους ασθενείς και το προσωπικό του Συνδέσμου, αλλά και προς όλους τους συμπολίτες μας που πιθανόν να επηρεαστούν από την οποιαδήποτε επαφή.

Ο Σύνδεσμος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς με καρκίνο, ειδικά όταν πρέπει να μεταβούν σε Κέντρο Υγείας εκτός της πόλης τους για να λάβουν τις θεραπείες τους.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Μαρία Ιωαννίδου, ανέφερε «Η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 μας αναγκάζει να συνεχίζουμε την αναστολή της Υπηρεσίας. Ωστόσο το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πλήρη επαναδραστηριοποίηση της Υπηρεσίας Μεταφοράς Ασθενών η οποία κάθε χρόνο κάνει περισσότερες από 4000 μεταφορές ασθενών από όλες τις πόλεις στα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία και Λεμεσό».

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο και προσφέρει όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του, είτε στα δύο Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, την «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και το «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, είτε στα σπίτια των ασθενών σε όλη την Κύπρο, τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας.