17 Μαρτίου, 2020

Ανακοίνωση σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID-19)

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, ενημερώνει το κοινό ότι:

  • Ο Σύνδεσμος εξακολουθεί να εφαρμόζει αυξημένα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των σχετικών ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων.
  • Οι Επισκέψεις στα γραφεία του Συνδέσμου περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες και μετά από διευθέτηση ραντεβού.
  • Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνουσα» στη Λευκωσία θα δέχεται παραπομπές από τον θεράποντα ογκολόγο του ασθενή, για εισαγωγή στο Κέντρο, μόνο για πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
  • Το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό θα λειτουργεί για τα επείγοντα περιστατικά και για απολύτως απαραίτητες θεραπείες.
  • Η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας θα εξυπηρετεί  ασθενείς,  ανάλογα με τις οδηγίες των γιατρών τους, είτε τηλεφωνικώς είτε με επίσκεψη στο σπίτι, σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.  Απαραίτητες αιμοληψίες στα γραφεία του Συνδέσμου, παραλαβή φαρμάκων ή εξοπλισμού θα γίνονται  μετά από διευθέτηση ραντεβού.
  • Οι Υπηρεσίες Ψυχολογικής και Κοινωνικής Στήριξης θα  εξυπηρετούν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους μέσω τηλεφωνικών παρεμβάσεων. Επιπρόσθετα, όλες οι ομαδικές συναντήσεις που οργανώνουν  οι Υπηρεσίες  αναστέλλονται.
  • Οι Υπηρεσίες Φυσιοθεραπείας και Αρωματοθεραπείας αναστέλλονται για τους εξωτερικούς ασθενείς.
  • Η Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών  παραμένει εκτός λειτουργίας.
  • Προγραμματισμένες εκδηλώσεις αναβάλλονται.

Η προστασία τόσο των ασθενών όσο και των οικείων τους, αλλά και των εργαζομένων μας από τον κορωνοϊό,  είναι ύψιστης  σημασίας για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.  Εκτός από τα μέτρα που εφαρμόζουμε για την καλύτερη αντιμετώπιση των δεδομένων,  παροτρύνουμε όλους να παρακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και οδηγίες των αρμοδίων αρχών και ανάλογα αναπροσαρμόζουμε και τις δικές μας διαδικασίες.  

Καλούμε όλους για ακόμα μια φορά να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες για την προστασία των ιδίων και των συνανθρώπων  μας από τον ιό.  Ευελπιστούμε ότι, με την συνεργασία όλων,  θα  τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του κορωνοϊού και σύντομα θα  μπορούν να  καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και την κατανόηση σας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

17 Μαρτίου, 2020