05 Νοεμβρίου, 2021

49η Ετήσια Γενική Συνέλευση Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

3.201 διανυκτερεύσεις για ενδονοσοκομειακή φροντίδα στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», 481 επισκέψεις στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, 38.549 εξυπηρετήσεις ασθενών για κατ’ οίκον νοσηλεία, 5.722 επισκέψεις από ψυχολόγους προς ασθενείς και τις οικογένειες τους, 7.822 εξυπηρετήσεις από κοινωνικούς λειτουργούς, 4.601 επισκέψεις για φυσιοθεραπεία, 1.424 επισκέψεις για αρωματοθεραπεία, 1.027 μεταφορές ασθενών σε ογκολογικά κέντρα για θεραπείες. Αυτό ήταν το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, το προηγούμενο έτος, προς χιλιάδες καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, παρά τις δυσκολίες που είχε να διαχειριστεί ο Σύνδεσμος  λόγω της πανδημίας.

Κατά την 49η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, παρουσιάστηκε το έργο του Συνδέσμου για το 2020 και αναφέρθηκαν όλες οι ενέργειες που ανέλαβε ο Σύνδεσμος για διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεων της προς τους ασθενείς με καρκίνο. «Η πανδημία κράτησε για λίγο τους σχεδιασμούς πίσω», εξήγησε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κ. Μαρία Ιωαννίδου, συνεχίζοντας «αυτή η εμπειρία μας βοήθησε να εκτιμούμε αυτά που έχουμε και να προσαρμόζουμε τα σχέδια μας με βάση τα νέα δεδομένα.  Οι δυσκολίες δεν μας πτόησαν, μας πείσμωσαν. Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και παραμένουμε σταθεροί στο στόχο μας. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου».

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Μύρια Σταυράκη, επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος βασίζεται στη γενναιοδωρία της κυπριακής κοινωνίας για να είναι σε θέση να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του και να προσφέρει, δωρεάν, σφαιρικές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και μέλη των οικογενειών τους. «Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια μια ομάδα εθελοντών με όραμα τη στήριξη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας. Με την ίδια έγνοια για τον συνάνθρωπό μας, με θέληση και δύναμη, παραμένουμε προσηλωμένοι στη φροντίδα των ασθενών με εμπειρία καρκίνου με αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης. Μια φροντίδα, από καρδιάς», τόνισε η κ. Σταυράκη.

Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συνήλθαν στην πρώτη τους συνεδρία για να καταρτιστούν σε Σώμα. Το νέο Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου αποτελείται από τους: Αδάμο Αδάμου (Πρόεδρο), Μύρια Σταυράκη (Αντιπρόεδρο), Αντώνη Τζιακούρη (Επίτιμο Γραμματέα), Νικηφόρος Ορφανός (Επίτιμος Ταμίας), Ευδόκιμος Ξενοφώντος, Αρτέμης Ζαχαρίου, Μαρία Παπαθανασίου, Χρίστος Πετρίδης, Παύλος Νεοφύτου, Μάρλεν Δημητρίου, Ρένα Ιωάννου, Κώστας Γαβριηλίδης, Αδάμος Λοίζου, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Έλενα Τσέντα, Αντρέας Δημητρίου, Άντρη Αντωνιάδου, Μιχάλης Ιωάννου, Βύρωνας Βύρωνος (Μέλη).