20 Σεπτεμβρίου, 2016

44η Γενική Συνέλευση: Λογοδοσία Προέδρου Δρ. Αδάμου

Λογοδοσία Δρος Αδάμου Αδάμου

Προέδρου  Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

κατά την 44η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου
για το έτος που έληξε την 31/12/2015
τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, 2016 στις 4.00 μ.μ.
*********************

Έντιμε  Υπουργέ Υγείας, κ  Παμπορίδη,

Έντιμοι  Βουλευτές  Επιτροπής  Υγείας,  κ. Στέλλα Κυριακίδου και κ. Νίκο Νουρή,

Έντιμε Δήμαρχε Στροβόλου  κ. Λάζαρε Σαββίδη,

Αγαπητοί Συνεργάτες:  κ. Σταμάτη και κ. Εργατούδη , Πρώην και Νύν Γενικοί Διευθυντές Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου

Κυρία Αννα Αχιλλεούδη, Πρόεδρε του ΠΑΣΥΚΑΦ, Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων

Κύριε Ανδρέα Μωϋσέως, Πρόεδρε EUROPA UOMO,

Κύριε  Γιώργο Πενηνταέξ, Προέδρου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή» 

Κύριε Μάριε Κουλουμά, Πρόεδρε ΠΟΣΠΦ Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων

Κύριε Ηλία Δημητρίου, Αντιπρόεδρε ΠΣΣΕ Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε, στην 44η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τον Έντιμο Υπουργό Υγείας κ. Παμπορίδη να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

------------------------------

Αποτελεί για μένα ξεχωριστή ικανοποίηση, που μου δίνεται η ευκαιρία  να καταθέσω, ως νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου,  εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, το έργο που έχει επιτελεσθεί κατά το έτος 2015 που ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά και πολύ παραγωγική  για το Σύνδεσμο μας.

Αγαπητοί μου φίλοι, όπως ίσως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, κάθε χρόνο στην πατρίδα μας, περίπου 4000 συμπολίτες μας μπαίνουν στη μάχη με τον καρκίνο - οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι σύζυγοι, τα παιδιά, οι φίλοι μας.

Το μήνυμα μας προς αυτούς είναι ξεκάθαρο «Δεν είναι  μόνοι στη μάχη αυτή». Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος  Κύπρου ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στον κάθε ασθενή από τη πρώτη μέρα της διάγνωσης.  

Βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε συνάνθρωπο μας με εμπειρία καρκίνου, σε όλα τα στάδια της ασθένειας, παρέχοντας ένα φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων που  στόχο έχουν τη στήριξη τόσο των ιδίων όσο και  των οικείων τους, για  βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.  

Δίπλα τους, με αγάπη, ακεραιότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό γιατί αυτές είναι οι αξίες μας.

Ο Σύνδεσμος μας, διαχρονικά, συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τον καρκίνο και τη διεκδίκηση της εφαρμογής όλων των πυλώνων που την αποτελούν.  

Στα πλαίσια αυτά:

 • Ο Σύνδεσμος μας στηρίζει, εδώ και 21χρόνια, τη λειτουργία του Αρχείου Καρκίνου που λειτουργεί στο Τμήμα Στατιστικής του Υπουργείου Υγείας, με απόσπαση Λειτουργού του Συνδέσμου πάνω σε μόνιμη βάση.
   
 • Επενδύσαμε στη δημιουργία Κέντρων Ανακουφιστικής Φροντίδας, την «Αροδαφνούσα» και το «Ευαγόρειο», αφού δεν υπάρχουν Κρατικά Κέντρα, όπου οι καρκινοπαθείς να έχουν σφαιρική αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους, από εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας. 

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών για πρόσβαση σε θεραπεία και φροντίδα, αλλά και για την ενημέρωση και διαφώτιση  του κοινού για θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Β.    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Το 2015 ήταν για το Σύνδεσμο άλλη μια χρονιά γεμάτη δράση, με νέες προκλήσεις και νέα επιτεύγματα προς όφελος των ασθενών μας και των οικογενειών τους.  Με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και φροντίδα  των ασθενών:

 • Προχωρήσαμε στην περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας Κατ’Οίκον Φροντίδας.
   
 • Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία μεγάλου αριθμού ασθενών μας, να παραμένουν στο σπίτι τους κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, διαφάνηκε η ανάγκη παροχής 24-ωρης υποστήριξης.   

Με αυτό τον τρόπο οι ασθενείς και οι οικογένειες τους νιώθουν την ασφάλεια ότι θα έχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες οποιαδήποτε ώρα χρειαστεί, αντί να προστρέχουν για  νοσηλεία στις πρώτες βοήθειες των Νοσοκομείων ή άλλων Κλινικών. Έτσι αρχίσαμε τη λειτουργία της 24ωρης Υπηρεσίας Κατ’ Οίκον Εξυπηρέτησης Ασθενών, αρχικά στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού.

Στόχος μας είναι, εφόσον τα οικονομικά του Συνδέσμου το επιτρέψουν, η 24ωρη Υπηρεσία Κατ’Οίκον Εξυπηρέτηση  να λειτουργήσει  και στις άλλες επαρχίες, προσφέροντας έτσι σε παγκύπρια βάση, κάλυψη και ασφάλεια στους ασθενείς και στις οικογένειες τους.  

 • Επαναφέραμε υπηρεσίες όπως την Κατ’οίκον Φυσιοθεραπεία για ασθενείς, που λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Σύνδεσμος αναγκάστηκε να διακόψει.
   
 • Προσλάβαμε επιπρόσθετο προσωπικό και αυξήσαμε τη συνεργασία με επαγγελματίες υγείας για στήριξη των αυξημένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.
   
 • Το 2015, η Διοίκηση θέλοντας να προβάλει ακόμα περισσότερο το έργο του Συνδέσμου προχώρησε στην πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στο τομέα της επικοινωνίας.

Συνολικά, το 2015 προσφέραμε φροντίδα σε πάνω από 6000 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους μέσω:

 1. Ενδονοσοκομειακής φροντίδας στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», στη Λευκωσία, το μόνο Κέντρο στο είδος του, που υπάρχει σήμερα στην Κύπρο και που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια προσφοράς στην Κυπριακή κοινωνία.
   
 2. Επιπλέον μέσω του «Ευαγόρειου» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Λεμεσό, όπου προσφέρονται υπηρεσίες Ημερήσιας Νοσηλείας, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, φυσιοθεραπεία. Από το «Ευαγόρειο» οργανώνεται, επίσης, η υπηρεσία μεταφοράς ασθενών και υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας στην επαρχία Λεμεσού.
   
 3. Ο Σύνδεσμος εξυπηρετεί ασθενείς που επιλέγουν να παραμείνουν στο σπίτι τους μέσω της Υπηρεσίας Κατ’Οίκον Φροντίδας.
   
 4. Οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να δανειστούν τον αναγκαίο εξοπλισμό και βοηθήματα για την καλύτερη άνεση τους. 
   
 5. Εξ’ ίσου σημαντική είναι η Ψυχολογική και Κοινωνική Στήριξη, υπηρεσία που προσφέρεται σε παγκύπρια βάση.
   
 6. Παρέχεται Υπηρεσία Φυσιοθεραπείας και λειτουργεί  Κλινική Λεμφοιδήματος. Προσφέρονται επίσης και άλλες συμπληρωματικές υπηρεσίες όπως Αρωματοθεραπεία.
   
 7. Το πρόγραμμα Ημερήσιας  Απασχόλησης σε όλα τα περιφερειακά γραφεία του Συνδέσμου έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση  και κοινωνικοποίηση των ασθενών.
   
 8. Τέλος η Υπηρεσία Μεταφοράς ασθενών καλύπτει άλλη μια ανάγκη των ασθενών. Τα λεωφορεία του Συνδέσμου μεταφέρουν τους  ασθενείς από και προς τις επαρχίες τους στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου  και στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου στη Λευκωσία για τις εξετάσεις και θεραπείες τους.
   
 9. Συνεργαζόμαστε με όλα τα θεραπευτικά Κέντρα όπως τα Ογκολογικά Τμήματα των Γενικών Νοσοκομείων, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, όπως επίσης και με ιδιώτες ογκολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών μας.

Επιπρόσθετα οι γιατροί μας συμμετέχουν στις κλινικές επισκέψεις των εσωτερικών ασθενών του Ογκολογικού Κέντρου της Τρ. Κύπρου. Εκεί λειτουργεί Κλινική Ανακουφιστικής Ιατρικής αφού οι πλείστοι ασθενείς του Συνδέσμου  μας προέρχονται από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.  

Ακόμα μέλη της ομάδας Επαγγελματιών Υγείας του Συνδέσμου μας συμμετέχουν στη Διεπιστημονική ομάδα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου και λαμβάνουν μέρος σε κλινικές επισκέψεις εσωτερικών ασθενών. 

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι η άψογη συνεργασία που υπάρχει με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση και προσφορά υπηρεσιών που συμβάλουν στην ποιότητα  ζωής των ασθενών. Τους ευχαριστούμε όλους. 

Γ.     ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ  - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατά το 2015 συνεχίστηκαν οι δραστηριότητες στον τομέα της διαφώτισης και εκπαίδευσης όπου ο Σύνδεσμος μας αποδίδει μεγάλη σημασία.   Οργανώθηκαν, σε παγκύπρια κλίμακα, ομιλίες, προβολές και συζητήσεις για ενημέρωση του κοινού  πάνω σε διάφορα θέματα καρκίνου.

Στον τομέα της Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, ο Σύνδεσμος συνεργάστηκε με τις Ιατρικές και Νοσηλευτικές σχολές  Πανεπιστημίων   στην Κύπρο, προσφέροντας στους φοιτητές των εν λόγω σχολών εκπαίδευση πάνω στην ανακουφιστική φροντίδα και πρακτική εξάσκηση στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Επιπλέον,  οι Ψυχολόγοι και κοινωνικοί Λειτουργοί  μας ανέλαβαν την εποπτεία των φοιτητών του τομέα τους,  κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους εξάσκησης στο Σύνδεσμο.

Οι Επαγγελματίες Υγείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου - Ιατροί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί όπως επίσης και Νοσηλευτές-  παρουσίασαν  θέματα  σε ημερίδες που οργανώθηκαν  τόσο από τον Σύνδεσμο όσο και από άλλους φορείς.

Οργανώθηκαν παράλληλα, όπως κάθε χρόνο,  ενδοϋπηρεσιακά και εξωτερικά σεμινάρια και διαλέξεις για το προσωπικό.

Ο Σύνδεσμος  για να μπορεί να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις  σε θέματα καρκίνου και να εναρμονίζει τα προγράμματά του με βάση τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρωτόκολλα είναι ενεργό μέλος, σε διεθνείς  οργανισμούς που έχουν ως κύριο θέμα τους την καταπολέμηση του καρκίνου και τα δικαιώματα των Ασθενών, όπως  το U.I.C.C, ECL και EAPC αλλά και αντίστοιχους οργανισμούς στην Κύπρο

Επίσης συνεργαζόμαστε με Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας στο εξωτερικό,  κυρίως σε εκπαιδευτικό επίπεδο όπως το Princess Alice Hospice και το St’ Christopher’s  στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δ.    ΚΙΝΗΣΗ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην οργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων της Κίνησης Μη Καπνιστών του Συνδέσμου, που στοχεύει στην προβολή των κινδύνων που προέρχονται από το ενεργό ή παθητικό κάπνισμα. Η Κίνηση ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα για ακόμη μια χρονιά, για επηρεασμό της νεολαίας και του κοινού γενικότερα, προς αποφυγή του καπνίσματος.

Εκπαιδευμένες ομάδες της Κίνησης κάλυψαν σε παγκύπρια βάση σχολεία όλων των βαθμίδων, δήμους και κοινότητες, προσφέροντας καθοδήγηση για πρόληψη του καπνίσματος και εφαρμογή της σχετικής Νομοθεσίας.  Καταπιάστηκε  επίσης με τη  διανομή υλικού και δημοσίευση  άρθρων στα  ΜΜΕ.

Συνέχισε  επίσης τη συνεργασία της  με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, τις Συνομοσπονδίες Γονέων και τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, και δημιούργησε με σεμινάρια στελέχη/εθελοντές για την ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Θέλω εδώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο και μέλη της Κίνησης Μη Καπνιστών  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, με στόχο πάντα τον θετικό επηρεασμό αποφυγής του καπνίσματος και εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το 2015 αποτέλεσε για τον Σύνδεσμο μας χρονιά επαναλειτουργίας υπηρεσιών που, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είτε είχαν διακοπεί είτε είχαν περιοριστεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν για την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων,  αλλά και με τη στήριξη που έλαβε ο Σύνδεσμος  από διάφορους φορείς, τα έσοδα κατά το 2015 ανήλθαν σε €2.6  εκατ., περίπου παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το 2014.

Εκτός από την Κρατική Χορηγία που λαμβάνουμε από το Υπουργείο Υγείας, κύρια πηγή εσόδων μας είναι η Πορεία Χριστοδούλας, που πραγματοποιείται , ανελλιπώς εδώ και 40 χρόνια.

Σ’ αυτό το σημείο θέλω, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμησή μας στην Τράπεζα Κύπρο, διαχρονικός χορηγός της Πορείας, για τη συνεχή στήριξη που μας προσφέρει εδώ και 17 χρόνια, τόσο η Διοίκηση όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας. Η στήριξη της Τράπεζας Κύπρου είναι ανεκτίμητης σημασίας για τον Σύνδεσμο μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές. 

Όσο για τις δαπάνες για λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Συνδέσμου, αυτές  ανήλθαν περίπου σε €2.4 εκατ.

Συγκριτικά με το 2014, οι δαπάνες του 2015 παρουσίασαν μια αύξηση της τάξης του 8%, αύξηση που οφείλεται στην επαναφορά των υπηρεσιών μας.

Η έκθεση και οι οικονομικές καταστάσεις του 2015 είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και επεξηγήσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της  χρονιάς.


ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

Εστιάζουμε το βλέμμα στο ιδανικό! Σε ένα κόσμο όπου οι καρκινοπαθείς θα απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που δικαιούνται και που τους αξίζει. Για να το  πετύχουμε αυτό, ο Σύνδεσμος έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια:

 1. Αρχίσαμε το σχεδιασμό για την επέκταση της «Αροδαφνούσας» ώστε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε μεγαλύτερο  αριθμό  καρκινοπαθών.
  Το έργο αυτό αφορά  την αύξηση των δωματίων για φιλοξενία ασθενών όπως επίσης τη δημιουργία ανάλογων χώρων για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μας, για παράδειγμα χώρους για φυσιοθεραπεία, ψυχολογική  και κοινωνική  στήριξη. 
  Οι εργασίες για τις κτιριακές αλλαγές ξεκίνησαν και παράλληλα ο Σύνδεσμος προγραμματίζει τη στελέχωση των υπηρεσιών μας με επιπλέον προσωπικό που θα στηρίξει το νέο Κέντρο.
   
 2. Στόχος επίσης είναι η επέκταση του «Ευαγόρειου» Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας, Λεμεσού, ώστε, εκτός από ημερήσια νοσηλεία, να μπορεί να προσφέρει και  υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας.
   
 3. Στοχεύουμε στην επέκταση της Υπηρεσίας 24ώρης κατ’ οίκον εξυπηρέτησης ασθενών ώστε να καλύψουμε τους ασθενείς μας παγκύπρια.
   
 4. Στα άμεσα σχέδια μας είναι όπως το Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001, με το οποίο σήμερα είναι πιστοποιημένες οι υπηρεσίες που προσφέρονται στην «Αροδαφνούσα» και η Διοίκηση, να διευρυνθεί σε όλους τους τομείς εργασιών του Συνδέσμου παγκύπρια.
   
 5. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία των πολλαπλών  υπηρεσίες μας, που προσφέρουμε δωρεάν.
  Στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης ο Σύνδεσμος προγραμματίζει τη σύσταση επιπλέον Επιτροπών όπως Οικονομικών και Εσωτερικού Ελέγχου.
   
 6. Η Ιατρική/Επιστημονική Επιτροπή έχει επανασυσταθεί και με τη βοήθεια των διακεκριμένων επιστημόνων που την αποτελούν επικεντρώνεται στην οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, στην προώθηση της έρευνας, την εκπαίδευση σε θέματα Ανακουφιστικής Φροντίδας και Διαφώτιση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Για ακόμη μια χρονιά, η ανταπόκριση της κυπριακής κοινωνίας και η συμπαράσταση που έλαβε ο Σύνδεσμός μας ήταν συγκινητική.

Άτομα, εταιρείες, οργανισμοί αλλά και  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με προθυμία, μας βοήθησαν και μας στήριξαν, ώστε το φιλανθρωπικό έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου  και κατ΄ επέκταση   οι υπηρεσίες που προσφέρει, να αποκατασταθούν και να επαναρχίσουν να λειτουργούν ή ακόμα να αναβαθμιστούν και να επεκταθούν. 

Θέλουμε με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε θερμά:

 1. Το Υπουργείο Υγείας, γιατί παρά τις εξοικονομήσεις που έγιναν στον προϋπολογισμό του Κράτους, πρόσφερε σημαντικό ποσό ως Κρατική Χορηγία.
  Η επιχορήγηση που λαμβάνει ο Σύνδεσμος από το κράτος, δείχνει έμπρακτα την αναγνώριση του για το έργο του Συνδέσμου, και συγκεκριμένα την προσφορά υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, αναγνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες, ανακουφιστικής φροντίδας, που προσφέρονται αποτελούν ευθύνη του Κράτους.
   
 2. Τις Επαρχιακές Επιτροπές που μας εκπροσωπούν σε τοπικό επίπεδο και εργάζονται σκληρά για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την εξεύρεση οικονομικών πόρων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Συνδέσμου.
   
 3. Τους εθελοντές μας, που δούλεψαν  με ενθουσιασμό και στήριξαν όλες τις δραστηριότητες, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό  στην επιτυχία των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν, για ενίσχυση των οικονομικών του Συνδέσμου. Οι εθελοντές αποτελούν για μας ένα γερό στήριγμα και με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να  τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη  και τη βαθιά μας εκτίμηση.
   
 4. Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που μας βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό, στην ενημέρωση του κοινού για το έργο του Συνδέσμου μας και στην προβολή των εκδηλώσεων μας.
   
 5. Τους  αφανείς ήρωες, που ομολογουμένως είναι πάρα πολλοί…..
   
 6. Και φυσικά το προσωπικό του Συνδέσμου, που συνεχίζει να εργάζεται με ζήλο, και αφοσίωση ώστε να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς  συνανθρώπους μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, σήμερα.

Αδάμος Αδάμου
Πρόεδρος
19 Σεπτεμβρίου, 2016