17 Απριλίου, 2016

41η Πορεία Χριστοδούλας, 2016

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, πραγματοποιεί την Κυριακή, 17 Απριλίου, 2016, τη 41η Πορεία Χριστοδούλας σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου. Έρανος θα διεξαχθεί και στους χώρους εκκίνησης της Πορείας.

****************************************************
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ

Λευκωσία: Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας "Αροδαφνούσα", 10.30πμ
Λεμεσός: Ευαγόρειο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, 10.00πμ
Λάρνακα: Εξέδρα Φοινικούδων, 10.30πμ
  Αστυνομικός Σταθμός Βάσεων - Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμπου, 10.30πμ
Πάφος: Πλατεία Δημαρχείου, 10.30πμ
Ελ. Αμμόχωστος: Δημαρχείο Δερύνειας, 11.00π
Πόλη Χρυσοχούς: Εκκλησία Απ. Ανδρέα, 10.30πμ

Επίσης την ίδια ημέρα, 17/4/2016, θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω Πορείες:

1. Ποδηλασία Cyprus Cycling

Την Κυριακή, μέρα διεξαγωγής της Πορείας, διοργανώνεται από το Cyprus Cycling και τις ακαδημίες ποδηλασίας ποδηλασία ενώνοντας όλους τους Δήμους της επαρχίας Λευκωσίας. Η ποδηλασία θα καλύψει απόσταση 30 χιλιομέτρων, με την εξής διαδρομή: Εκκίνηση 8.00 π.μ. Δημαρχείο Λατσιών, Γέρι, Αγλαντζιά, Λευκωσία (μικρός σταθμός 5 λεπτών στην Λεωφ. Μακαρίου, Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Δημαρχείο Στροβόλου (γύρω στις 10.00 π.μ.), Κέvτρo Ανακουφιστικής Φροντίδας "Αρoδαφvoύσα" (στάση και συνάντηση με πεζοπόρους Πορείας), Λεωφ. Αθαλάσσας, Λεωφ. Ακρoπόλεως, Ογκoλoγικό Κέvτρo Τράπεζας Κύπρoυ (στάση και επιστροφή), Λεωφ. Ακροπόλεως, οδός Κορυτσάς, Δημ. πάρκο «Αγίου Δημητρίου» όπου θα πραγματοποιηθεί πάρτυ με ζωντανή μουσική.

2. Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ Προεδρικό Μέγαρο εναντίον Show & Αβλαβές (τηλεόραση Σίγμα)

Την Κυριακή 17/4 στις 11:00 στο Γήπεδο Μπάσκετ "Κεραυνός" στον Στρόβολο, Λευκωσία

3. Πεζοπορία Αγάπης Χριστοδούλας από τον ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου

Η πεζοπορία έχει ως αφετηρία το Παλαιχωρι. Ωρα εκκίνης 08:00 από το Σωματείο του ΑΠΟΠ. Οι πεζοπόροι διέρχονται δια μέσου των κοινοτήτων Ασκά, Απλικίου, Φαρμακά, Αγ. Επιφανείου, Γουρρίου, Αγροκηπιάς, Καλού Χωρίου, Μιτσερού, Κλήρου, Αγ. Ιωάννη, Μαλούντας, Αρεδιού, Αναλυόντα, Καπέδων, Καμπιών, Πολιτικού, Επισκοπειού, Ψημολόφου, Εργατών, Αναγυών, Δευτεράς και των Δήμων Λακατάμιας και Στροβόλου. Τερματισμός στο Πάρκο Αγ. Δημητρίου Ακροπόλεως.

4. Φιλανθρωπική Ποδηλασία Χριστοδούλας από τη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, φιλανθρωπική ποδηλασία αγάπης «Χριστοδούλας» για ενίσχυση των προσπαθειών του Συνδέσμου.

Χώρος συνάντησης: Περίπτερο Δρακουμέλ - Pizza Hut Στρόβολος Ώρα: 8:00πμ

Η μεταφορά των αθλητών από Λευκωσία προς Κακοπετριά θα γίνει με λεωφορείο. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για όσους επιθυμούν και μπορούν να μεταβούν με το ποδήλατο, το σημείο συνάντησης θα είναι η υπεραγορά ΜΕΤΡΟ στις 07:15.
Η ποδηλατική πορεία θα ξεκινήσει η ώρα 10:00 το πρωί από την Κακοπετριά και θα τερματίσει στις 14:30 περίπου, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Αστυνομίας, αφού περάσει από αρκετές κοινότητες και από το Δημαρχείο Στροβόλου. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα υπάρχει συνοδεία από αυτοκίνητο και αστυνομία.

Επιπλέον για όσους επιθυμούν μπορούν να συνενωθούνστα παρακάτω σημεία:
- Άγιοι Τριμιθιας στις 13:30
- Δημαρχείο Στροβόλου στις14:00

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για την μετάβαση με ποδήλατο επικοινωνήστε με τον Ανδρέα Πεττεμεριδη στο τηλ.99406886.Για μεταφορά με λεωφορείο επικοινωνήστε με τον κ. Κύπρο Παπαχαραλάμπους στο τηλ. 99699765 μέχρι τις 23 Απριλίου 2015.
www.cypruscycling.org/148-2015-03-31-16-23-41.html

Τερματισμός στο Πάρκο Αγ.Δημητρίου Ακροπόλεως.

5. Σκυταλοδρομία Αγάπης από το Σωματείο Δρομέων Κύπρου "Περικλής Δημητρίου"

Ως αφετηρία της σκυταλοδρομίας, έχει οριστεί ο Δήμος Ιδαλίου, παρά την εκκλησία, στις 10.00. Στη συνέχεια, οι δρομείς θα διέλθουν δια μέσου των κοινοτήτων Ποταμιάς, Λυμπιών, Νήσου, Πέρα Χωρίο Νήσου, Αλάμπρας, Αγ. Βαρβάρας, Λυθροδόντα, Μαθιάτη, Τσέριου. Τερματισμός στο Πάρκο Αγ.Δημητρίου Ακροπόλεως.