23 Μαρτίου, 2017

Δημοσιογραφική Διάσκεψη - 42η Πορείας Χριστοδούλας, 23/3/2017

Τοποθεσία: Κεντρικά Γραφεία Τράπεζας Κύπρου
Διοργανωτές: Τράπεζα Κύπρου - Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου

Χαιρετισμός του Δρoς Χριστόδουλου Πατσαλίδη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και Διευθυντή Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Διάσκεψη Τύπου με την ευκαιρία της 42ης Πορείας Χριστοδούλας,την Πέμπτη  23 Μαρτίου, 2017 στις 11.00 π.μ.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Κυρίες και κύριοι

Φίλοι και φίλες των ΜΜΕ

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζετε στην προβολή των θεμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, το έργο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, τις δραστηριότητες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Πορείας Χριστοδούλας.

Θεωρώ ως σημαντικότατο τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην ενημέρωση του κόσμου για τα θέματα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.

Ο καθένας από μας βάζει τη δική του σφραγίδα και το δικό του μικρό λιθαράκι στα ζητήματα που σχετίζονται με τον καρκίνο, γιατί όλοι μας ως κοινωνία, από όποιο βήμα κι αν υπηρετούμε,  έχουμε υποχρέωση να εργαζόμαστε όχι μόνο για τα θέματα των αρμοδιοτήτων μας αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και ιδιαίτερα την υγεία.

Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει διαχρονικά και έμπρακτα ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, με τη μεγαλύτερη δωρεά στην κυπριακή κοινωνία, τη δημιουργία και στήριξη του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο νοιαζόμαστε και συνεισφέρουμε στο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και του Κέντρου Ανακουφιστικής Θεραπείας «Αροδαφνούσα», συμμετέχοντας εμπράκτως στη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση του έτους, την Πορεία Χριστοδούλας. Ως Τράπεζα Κύπρου δίνουμε τη δική μας μάχη για τη συνέχιση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται από την «Αροδαφνούσα» και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο.

Για αυτό και κάθε χρόνο συμμετέχουμε ενεργά, στηρίζοντας την Πορεία Χριστοδούλας και αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό μας, ως εθελοντές, για συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του Κέντρου αλλά και των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Να αναφέρω ότι για το 2016 παρατηρήθηκε μια αύξηση των εσόδων από την Πορεία Χριστοδούλας κατά 13,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά – για το 2016 τα έσοδα ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο -  φέτος ο στόχος όλων μας, με τη δική σας ενεργή συμμετοχή ως εκπρόσωποι των ΜΜΕ, είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσό των εσόδων.

Σας προσκαλώ να λάβετε όλοι μέρος στις ενέργειες που διοργανώνει η Τράπεζά μας, παράλληλα και ταυτόχρονα με αυτές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και να συμβάλουμε όλοι μαζί, για άλλη μια χρονιά, σε μια επιτυχημένη διοργάνωση για την επίτευξη των ευγενικών σκοπών του θεσμού.

Φίλοι και φίλες,

Η Τράπεζα Κύπρου και ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου καλεί το κοινό που επιδεικνύει ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα του καρκίνου να συμμετάσχει και να  στηρίξει και φέτος «ΤΗ  ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ». Γιατί η κάθε μάχη για τον καρκίνο είναι και δική σου μάχη, είναι μάχη του φίλου, του αδελφού, του συντρόφου, του γείτονά σου. Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις, έστω και με μια μικρή συμβολική συνεισφορά.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται για τη φετινή διοργάνωση της  Πορείας Χριστοδούλας και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για την πολύχρονη και αξιόλογη δράση και προσφορά του στον τομέα της υγείας.

Η μάχη ενάντια στον καρκίνο αποτελεί δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου προς την κοινωνία, το προσωπικό της, τον τόπο μας. Καλώ όλους να συμμετάσχουμε στις ενέργειες που διοργανώνει η Τράπεζά μας και ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και να συμβάλουμε σε μια επιτυχημένη διοργάνωση, ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι του Συνδέσμου που είναι και στόχοι όλων μας.

Σας ευχαριστώ

**********************************************

 

Ομιλία Προέδρου  Δ.Σ.  Αντικαρκινικού  Συνδέσμου Κύπρου  Δρος  Αδάμου Αδάμου κατά τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με την ευκαιρία της 42ης Πορείας Χριστοδούλας

την Πέμπτη  23 Μαρτίου, 2017 11.00 π.μ.

Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλε Τράπεζας Κύπρου, κ. Χριστόδουλε Πατσαλίδη,

Φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας,

Αγαπητοί  Προσκεκλημένοι και  Υποστηρικτές της Πορείας,

Ένας στους τρείς συνανθρώπους μας μπαίνει στη μάχη με τον καρκίνο. Σε αυτή τη μάχη όμως, δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους βρισκόμαστε εμείς, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, προσφέροντας τους, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ιδίων, όσο κι των οικείων τους.

Η Πορεία Χριστοδούλας, στη διάρκεια των 42 χρόνων  της ιστορίας της, έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο αλλά ταυτόχρονα αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, που του επιτρέπει να λειτουργεί και να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς σε όλα τα στάδια της ασθένειας τους όπου κι όποτε το χρειάζονται.

Είναι η κινητήριος δύναμη που μας βοηθά να συνεχίζουμε το φιλανθρωπικό μας έργο αλλά και που μας επιτρέπει να θέτουμε νέους στόχους και να επεκτείνουμε τις προσφερόμενες μας υπηρεσίες για να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών.

Βρισκόμαστε ήδη σε προχωρημένο στάδιο του σχεδιασμού επέκτασης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν τους διπλάσιους καρκινοπαθείς. Στόχος μας είναι σύντομα να μετατραπεί και το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας στη Λεμεσό σε πλήρες κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας με τη δυνατότητα 24-ωρης περίθαλψης όπως και στην «Αροδαφνούσα».  Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες επέκτασης και της υπηρεσίας κατ’ οίκον φροντίδας.  Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, μόνο με την δική σας αγάπη και συμπαράσταση. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά, εταιρείες, οργανισμοί, άτομα και οργανωμένα σύνολα θα σταθούν δίπλα μας όπως πάντοτε έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα όταν τη χρειαστούμε.

Το Κυπριακό κοινό πιστό στη φιλανθρωπική του δράση, θα απλώσει το χέρι του και θα στηρίξει το έργο του Συνδέσμου μας, για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε πολύτιμες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

Τα περσινά έσοδα από την πορεία ανήλθαν γύρω στις €510,000.  Φέτος προσδοκούμε ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί ώστε το όραμα μας να μπορέσει να υλοποιηθεί.  Γι’ αυτό καλούμε όλους να στηρίξουν τη σημαντικότερη εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης  του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και να συμμετάσχουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της Πορείας Χριστοδούλας.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδέσμος Κύπρου και η Πορεία Χριστοδούλας, εδώ και 19 χρόνια έχουν σταθερό σύμμαχο την Τράπεζα Κύπρου.  Η  Τράπεζα Κύπρου- διαχρονικός χορηγός του Συνδέσμου μας,  έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας στον τομέα του καρκίνου. Στήριξε και στηρίζει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο ουσιαστικά και δυναμικά.  Είναι δίπλα μας, όσο ποτέ και γι’αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εκφράζει δημόσια τη βαθιά εκτίμηση και τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους. 

Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς το ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας που συμμετέχει εθελοντικά στην εκστρατεία και ρίχνονται και αυτοί στη μάχη ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το φιλανθρωπικό μας έργο.

Θέλουμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους υποστηρικτές της πορείας που είναι πολλοί. Η πολύτιμη βοήθεια τους μας είναι απαραίτητη και γι’ αυτό τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

αυτή η μάχη αφορά όλους μας.  Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, με τις όποιες δυνατότητες διαθέτει, και με το δικό του τρόπο να ριχτεί «στη Μάχη».

«Στη Μάχη» για τον γονιό, την αδερφή, το παιδί, τη φίλη μας

«Στη Μάχη» για Ενημέρωση

«Στη Μάχη» για Πρόληψη

«Στη Μάχη» για Θεραπεία

«Στη Μάχη» για Φροντίδα και Στήριξη

Ευχαριστώ